Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

15.12.2012

Elinkeinoelämä julisti luokkasodan

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana aloittava vuoristoneuvos Ilpo Kokkila osoitti Marxin olleen oikeassa: kyllä maar työväestön ja työnantajien edut ovat keskenään ristiriitaiset. Tosin sitä ei varmaan Marxkaan arvannut, että kohta ei työväestö omista enää edes työtään, tai ainakin sen arvonmittaus kutistuu olemattomiin, ainakin jos Kokkilasta riippuisi.


Ilpo, minun tuntipalkkani on noin 12 euroa. Työskentelen julkisella, eli siis pahalla sektorilla, jota on yritetty piilottaa erisorttisten liikelaitosten alle jottei se näyttäisi niin vikapäiseltä. Siirtyessäni huonosti, niin kuuleman mukaan huonosti tuottavalta julkiselta lokoilusektorilta niiiin tuottavalle liikelaitokselle, laskennallinen tuntipalkkani laski jo noin eurolla. Mikä on Sinun tuntipalkkasi, Ilpo?

Kun toimin surullisen kuuluisalla - vaikka onneksi ei nyt niin kuuluisalla - menestymättömyydellä yrittäjänä, ei se minun talouteni palkkakuluin kaatunut, Ilpo. Se kaatui siihen, että ei ollut asiakkaita, muita kuin käytännössä oikeastaan yksi, jolta siltäkin sai hohtimilla ja tongilla palkkiota kiskoa. En suostu toimimaan syntipukkina siihen, että kaikissa mittauksissa Suomi on systemaattisesti aina kuulunut maailman suunnilleen neljän kilpailukykyisen maan joukkoon, mitä helvettiä se sitten tarkoittaakin. Ja tämä siitä huolimatta, että me sentään joudumme ruokkimaan tuota helvetin syöttiläsporsasta, isoa julkista sektoria, joka sisältää ison, iison hyvinvointipalvelusektorin.

Niitä muuten käytät sinäkin, Ilpo. Hyvinvointipalveluita. Esimerkiksi koululaitos on yksi sellainen. Minua ei p****:n vertaa tosin kiinnosta sinun yksityiselämäsi, mutta turvallinen veikkaus on, että sinäkin olet joskus ollut lapsi. Empatiakyky yleensä kasvaa aikuistumisen myötä. Yleensä.

Ilpon höläys todisti, että elinkeinoelämä ei ole sama asia kuin yrittäjyys. Et sinä, Ilpo, edusta ainakaan kaltaisiani pienyrittäjiä, epäonnistuneita tai ei. Päättäjät, teitä on sumutettu: ei EK tai ylipäätään elinkeinoelämä mitään yrittäjän ääntä edusta, aivan samoin kuin ei esimerkiksi Veronmaksajien keskusliittokaan edusta veronmaksajia, ainakaan minua. Puhu siis, Ilpo, ihan omissa nimissäsi vain lämpimäisiä eikä läpiä päihisi.

EK:n sivulta Ilpon höläyksen pääsee lukaisemaan altaolevasta linkistä:
http://www.ek.fi/ek/fi/ajankohtaista/ekn_uusi_puheenjohtaja_ilpo_kokkila_tyontekoa_on_lisattava-10177

Mitä sitten on kilpailukyky? Olen sitä aikaisemmin täällä olemattomalla menestyksellä yrittänyt ottaa kiinni, siis kilpailukyvyn käsitettä.
http://perukangas.blogspot.fi/2009/01/mit-on-kilpailukyky.html

Siitä, miten EK on myynyt itsensä poliittisista puolueista Kokoomukselle, väärinymmärretystä ja moniulotteisesta yrittäjyydestä, lisää alla:
http://perukangas.blogspot.fi/2012/11/kokoomus-vaarinymmarretyn-yrittajyyden.html

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuntuu siltä, että sä olet niitä harvoja täysjärkisiä vihreitä. En toki ole kaikissa asioissa kanssasi samaa mieltä, mutta muutoin olen saanut sinusta vaikutelman että sinulla on ns. tolkku päässä.

Michael Perukangas kirjoitti...

Kiitos! Vaikka toki Vihreissä on tolkullisia ihmisiä esimerkiksi Outi Alanko-Kahiluoto, Ville Niinistö, Mari Puoskari, Jyrki Kasvi, Heidi Hautala, Tuija Brax, Pekka Haavisto Ode Soininvaara, Johanna Sumuvuori ja niin edelleen. Paljon minua merkittävämpiä tekijöitä vihreässä politiikassa.