Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

27.12.2012

Hyvästi Soho!Meille kaikille tuli luultavasti yllätyksenä ja järkytyksenä tieto, että Jocke Lybeckin Bar Soho sulkee ovensa kannattamattomana. Jos Jocke ei saa kaupungin parasta, itse asiassa ainoaa musiikkibaaria toimimaan niin kuka sitten? Ongelma ei ole siinä, että baari olisi ehdoin tahdoin marginalisoinut itsensä tarjoamalla marginaalimusaa. Siellä oli melkein jokaiselle jotain, myös ihmiselle, joka ei niin kovin tunne omakseen suomalaista populaarimusiikkia. Sohossa oli myös jazzia jokaisena sunnuntaina.

Sohon lopuksi koitui kvartaalitalous. Kun Jocken edellinen klubi, monien vieläkin kaiholla muistelema Bar Mary alkoi kunnolla kannattamaan vasta saavutettuaan kolmen vuoden leikki-iän, Soho oli vasta tulossa kolmivuotiaaksi.

Porvoon Vihreille Soho avasi ovensa monille kokouksille ja epämuodollisemmille istujaisille. Ennen kaikkea Soho näytti ainutlaatuisuutensa Pekka Haaviston paikallisena kampanjaskenenä. Ilman Sohoa Pekka-klubista ei olisi tullut mitään, ja ilman tällaisia yhdistäviä, epämuodollisia, nostattavia tilaisuuksia Pekasta ei olisi tullut miltei tasavallan presidenttiä. Sydänten presidenttihän hän jo oli, ja Soho sydäntemme klubi.

Soho lähensi Porvoon Vihreitä myös lehdistöön ja madalsi monille muuten puoluepolitiikkaa karsastaville kynnystä äänestää Vihreitä. Ilman Sohoa tuskin Jockea oltaisiin älytty pyytää meille kunnallisvaaliehdokkaaksi, ja Jocken mukaanlähtö olikin meille onnenpotku. Jocken suhteet, ideat, optimismi ja energia voivat kantaa vielä pitkälle. Jocken ovet olivat meille auki, hänen optimisminsa tarttui, suhteista on ollut apua ja ideoita on riittänyt jaettavaksi meillekin. Jocke on mies, jolle ei kehtaa sanoa ei.

Minulle Sohon salakapakan oven sulkeutuminen sulkee myös yhden lokeron sydämestäni. Tunnen myös pienen piston sydämessäni: miksen minäkin voinut osaltani panna Sohoa kannattamaan, ihan kannatuksenkin vuoksi sivistää itseäni ja menemällä kuuntelemaan itselleni ihan outoa musiikkia.

Porvoon kulttuurielämä köyhtyi Sohon ovien sulkeutumisesta, mutta uskon kuitenkin, että vastaisuudessakin muusikot tulevat löytämään tunnelmallisen esiintymispaikan Porvoosta. Ainakin mikäli se on Jockesta kiinni. Toivottavasti Jocke myös löytää uudet, toimivat tilat Porvoosta. Siihen saakka: kiitos Jocke!

2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Ajattelin mikäli kaipaat vuoden vaiheelle leffapainotteista ajanvietettä, niin bloggaajista kertova dokkari voisi kiinnostaa sinua. Leffassa seikkailee oululainen poliitikko-rokkari Otto, muotibloggari MouMou ja porilainen merimies Esa, jotka kirjoittavat blogiaan kukin omalla tyylillään. Dokkari on ajankuva tämän päivän ilmiöstä ja se kiinnostaa varmasti myös ihmisiä, joille blogit ja bloggaaminen on vielä outo asia.

On hienoa, että politiikassa mukana olevat kirjoittavat yhä enemmän blogeja. Jos aihe tai päähenkilöt herättävät sinussa ajatuksia tai kysymyksiä, niin kuulen mielellään. :)

Dokumentti löytyy Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/tv/1762929

Tsemppiä uudelle vuodelle!

Michael Perukangas kirjoitti...

Hei,

koetan muistaa tämän dokumentin, vaikka olenkin tekniikan suhteen aika vanhan liiton ihminen, ja tv:n katsominen netistä ei ole mulle kovin luontevaa, kuten lukeminenkaan päätteeltä.

Mulle politiikka ja bloggaus ovat molemmat keinoja oman itseni toteuttamiseen, joten sikäli en näe mitään katkosta politiikan ja bloggaamisen välillä. Samasta syystä en pidä erikseen poliitikkoblogia, sillä poliitikkominä on osa minua. Myönnän, että tämä ei välttämättä ole kovin käyttäjäystävällistä, blogissani kun on kaikensorttista aineistoa.