Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

20.3.2013

Apunen jättäisi lapset heitteille

Kun Apusen Matti - kuka hän on? - kirjoitti eilisaamuisessa Hesarissa, että subjektiivisessa päivähoito-oikeudessa onkin kyse vanhempien subjektiivisesta bailausoikeudesta, hän ei taida tietää sitä, että monilla vanhemmilla ei ole lomaa lainkaan. Vuosilomaoikeus ei nimittäin tarkoita reaalista lomaa.

Monilla pätkätyöläisillä ei ole kesälomaa. Minulla on esimerkiksi ehtinyt olla 42-vuotisen tähänastisen elämäni aikana vain kahdesti palkallista kesälomaa enemmän kuin viikon. Eikä kahdentonnin prekaareilla ole varaa ottaa palkatonta vapaata, jos sellaista työnantaja edes sallisi.

Jos työsuhde esimerkiksi on alkanut huhtikuussa tai sen jälkeen, kesälomaa ei ole. Kannattaa siis opiskella edes pikkuisen työehtosopimuksia, Matti.

Tämä Apunen olisi siis jättämässä lapset heitteille, jos hän olisi valmis korvaamaan subjektiivisen päivähoito-oikeuden lasten subjektiivisella lomaoikeudella. Apunen yrittääkin syyllistämällä vanhempia oikeuttaa hyvinvointivaltion purkamisen. Inhottava strategia, ihan kuin vanhemmuuteen ei muutenkin liittyisi ihan tarpeeksi jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta.

Apusen höläyksen voi lukea klikkaamalla tämän bloggaukseni otsikkoa.

Kirjoitus julkaistiin Uusimaa -lehdessä perjantaina 22.3.2013.

Ei kommentteja: