Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

23.3.2013

Maahanmuuttajat hyödyttävät kansantaloutta

Keskeisin kriteeri vastustaa maahanmuuttoa on ollut perinteisesti se, että maahanmuuttajat tulevat kalliiksi, koska he muka käyttävät paljon hyvinvointipalveluja. No, eivät käytä, ainakin jos on uskominen tuoretta norjalaisselvitystä.

Norjassa riippumaton NyAnalyse-tutkimuslaitos teki nimittäin selvityksen, jonka mukaan maahanmuuttajat (luultavasti selvityksessä oli kyse 1.polven maahanmuuttajista, koska Norjassa on joissakin tilastoissa selvästi enemmän maahanmuuttajia kuin selvityksessä mainitut 11%) käyttävät hyvinvointivaltion palveluista vain 4%, vaikka heidän osuutensa väestöstä on 11%.

Tutkimustulokset julkaisseen Utrop-lehden mukaan tutkimus romuttaa tehokkaasti myytin, jonka mukaan maahanmuutto olisi uhka kansantaloudelle.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onko tuo mielestäsi perustelu maahanmuuton lisäämisen puolesta?

Michael Perukangas kirjoitti...

Norjastahan sen näkee: maahanmuuttajat tuovat mukanaan toimeliaisuutta yritystoimintaan ja vilkasta keskustelua yhteiskuntaelämään.