Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

19.3.2013

Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta

Kannatin kansalaisaloitetta sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta, koska minun maailmankuvassani kaikkien yksilöiden yhtäläiset oikeudet ovat itsestäänselvyys eivätkä keneltäkään pois. Lisäksi se, että jokin instituutio koskee kaikkia, vahvistaa myös instituutiota sinänsä. Tämä pätee esimerkiksi demokratiaan ja peruskoulutukseen: miksei sitten avioliittoon?

Siitä voi jokainen olla vapaasti mitä mieltä hyvänsä, miten suhtautua omassa elämässään niihin institutionalisiin järjestelyihin, joilla parisuhde merkitään ulkomaailmalle ja yhteiskunnalle. Kenenkään ei ole pakko mennä täällä naimisiin, eikä sitä sinänsä voi suositella tai olla suosittelematta. Jokainen päättäköön siitä siis itse omassa elämässään, ja tämä oikeus kuuluu myös samaa sukupuolta rakastaville.

Kun lakivaliokunnassa ketkuilivat, etteivät voi edistää valiokuntateitse lakia eduskuntaan äänestettäväksi, pidettäköön nyt huolta että saavat ottaa siihen kantaa. Samalla saavat ottaa kantaa siihen, mikä ylipäätään on kansalaisaloitteiden paino, sillä tämä aloite sai muutamassa tunnissa vaaditut 50 000 kannatusilmoitusta, ja kolminumeroiseen summaan taidetaan päästä vielä tämän vuorokauden puolella.

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa linkkaamalla tämän bloggaukseni linkkiä.

1 kommentti:

Tomi kirjoitti...

Näillä näkymin nimilistasta tulee niin suuri, että edes änkyräpersut eivät pysty lakia torppaamaan.