Kansainvälistä työkokemusta ansioluettelossa tavataan arvostaa paljon, ainakin omassa kotimaassa. Mitä sitten on kansainvälinen työkokemus? Se voi tarkoittaa joko ulkomailla tehtyä työtä, tai työtä kotimaassa kansainvälisen projektin parissa.
Oli kerran norjalainen Tom Henning, joka pääsi sitten oikein ulkomaille töihin. Työ oli projektiluontoinen, lyhytkestoinen mutta sitäkin näkyvämpi, sillä työpaikkana oli jalkapallojoukkue Chelsean kotistadion Stamford Bridge, jossa kotijoukkue ratkoi Mestareiden liigan finaalipaikkaa Barcelonan kanssa, Manchester Unitedia vastaan.
Kun ns. ”tavallisissakin” epätyypillisissä töissä työntekijä voi yleensä olettaa saavansa työrauhan, Tom Henningille tällaista ylellisyyttä ei suotu. Hänen työtään tarkkaili stadionilla n. 40 000-50 000 silmäparia, ja televisioiden välityksellä vielä satoja miljoonia.
Tom Henning Øvrebø on juuri tällä hetkellä maailman kuuluisin – surullisella tavalla – norjalainen, koska lopulta hävinneen joukkueen, eli Chelsean pelaajat ja kannattajat katsoivat hänen ”ryövänneen” Chelsealta rangaistuspotkun.
Näin varmaan voikin olla, jos asiaa katsoo oikein siniväristen lasien takaa. Tosin ei ole toteen näytettävissä, että Barcan pelaajan käsivirhe olisi ollut tahallinen. Yhtä hyvin voidaan olettaa, että Chelsea pelasi pallon tahallaan Barcan pelaajan käteen. Chelsean pelaajat pitäisi viedä anatomian kurssille, sillä he sekoittavat olkapään ja käden, tai ainakin heille pitäisi ostaa uudet piilolasit.
Uudet näkemisvälineet tarvitsisi myös Tom Henning raukka, siis ainakin Chelsean mielestä. Kumma kyllä, voittaneen joukkueen edustajien suusta ei olla kuultu valituksen sanaa, vaikka heidän puolustajansa Eric Abidal ajettiin kentältä hänen vilkaistuaan joukkueensa alimpana pelaajana läpipäässyttä Chelsean hyökkääjää, ihastuttavana persoonana tunnetuksi tullutta Nicolas Anelkaa, eikä hän saa esiintyä finaaliottelussa.
Virheitä sattuu kaikille. Se on perin inhimillistä. Virheiden todennäköisyys kuitenkin lisääntyy,mikäli rekrytoinnissa ollaan tehty virhe palkkaamalla henkilö, joka ilmiselvästi ei ole tehtäviensä tasalla. Norjalaisen jalkapallokommentaattori Lars Tjærnåsin mukaan tempoero norjalaisen sarjajalkapalloilun ja kansainvälisten huippuotteluiden välillä on niin suuri, että norjalaistuomari ns. saattoi tipahtaa kuin eno veneestä.
Olen hyvän, luovan, iloisen ja hyökkäävän jalkapalloilun kannattaja. Riippumatta siitä, kumpaa joukkuetta ottelussa kannatti – itse olin Barcan puolella edellämainitusta syystä – niin kansainvälinen huippuottelu ei ole harjoittelupaikka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti