Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

21.1.2013

Rasistit ratsastavat naisten oikeuksilla

Kun miestutkija Arto Jokinen sanoi, että naisviha on lisääntynyt 2000-luvulla rinnakkain rasismin kanssa, hän on täysin oikeassa. Tai tarkemmin: rasismi, jossa ratsastetaan naisten oikeuksilla, on lisääntynyt. Ei tarvitse kuin vilkaista mitä hyvänsä blogipalvelua. Jo otsikoista sen näkee: joka päivä kirjoitetaan lukuisia blogeja, jossa hakemalla haetaan todisteita ei-länsimaisten maahanmuuttajien naisvihamielisyydestä. Ihan sama, mihin länsimaahan ovat muuttaneet. Kunhan ovat raiskanneen vaaleaihoisen naisen, niin saadaan taas yksi todiste siitä, että eivät kuulu tänne. Kuitenkin kaikkein eniten naisiin kohdistuu väkivaltaa heidän omissa kodeissaan, heidän puolisoidensa toimesta, seksuaalista tai ei. Jutun miestutkija Arto Jokisesta voi lukea klikkaamalla bloggaukseni otsikkoa:

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tarkemmin ottaen tarkoitat sillä, että naisiin kohdistuu väkivaltaa heidän omissa kodeissaan? Et kai pelkästään sitä, että kaikki kanssakäyminen, ml. väkivalta, tapahtuu yleensä tuttujen ihmisten kanssa?

Edellinenhän ei nimittäin ole millään tasolla vasta-argumentti sille, että sopeutumisessa on ongelmia jos näitä elämän varjopuolia kuvastavissa tilastoissa näkuu merkittäviä yliedustuksia.

Lisäksi - et kai lue rasismiksi sitä, jos jossakin blogissa huomioidaan jonkin kulttuuripiirin ihmisten räikeä yliedustus esim. juuri väkivaltarikostilastoissa? Lienet kuitenkin sivistyneenä ihmisenä sitä mieltä, että mitattavissa olevista yhteiskunnan ilmiöistä tulee voida keskustella ilman leimakirveitä?

Valkea kirjoitti...

Liberaalin politiikan seurauksia Usassa:

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2013/01/detroitin-kohtalo-helsingin-kohtalo.html

Kuinka pitkälle vihreät ovat valmiit menemään muille ja osin itselleenkin valehtelussa ja todellisuuden kieltämisessään. Kuinka monta raunioituvaa slummikaupunkia Suomessa tulee olemaan? Slummiutuuko Suomi kokonaisuudessaan?

Michael Perukangas kirjoitti...

Minä toivoisin sitä, että asioista puhuttaisiin paitsi oikeilla nimillä, myös niiden oikeilla motiiveilla, johdonmukaisesti ja loogisesti argumentoiden.

Suomi ei tule slummiutumaan, ainakaan jos täällä tulee pysymään hyvinvointivaltio edes minimaaliseksi karsitussa muodossaan eikä sitä tulla korvaamaan yksityisellä hyväntekeväisyydellä. Suomi ei tule slummiutumaan, jos edelleen pidämme kiinni siitä, että oppiminen ei kysy kukkaroa tai vaadi "oikeaa" taustaa. Kannattaa siis opiskella ja ehkä myös oppia jotakin niistä syistä, jotka voivat johtaa marginalisoitumiseen ja syrjäytymiseen ja näiden ilmiöiden seurauksista.

Minä toivoisin, että ongelmakohtien esiinnostamisen sijasta esitettäisiin niiden syitä. Vain siten niihin on mahdollista tarttua. Minä myös toivoisin, että syyllisten etsimisen sijasta joskus viitsittäisiin katsoa myös peiliin.

Anonyymi kirjoitti...

Pääosin syrjäytyneistä maahanmuuttajanuorista koostuvat katujengit terrorisoivat jo etenkin Pohjois-Helsinkiä. Poliisin mukaan katujengien ilmaantuminen on Suomessa uusi ilmiö, mutta tuttu Euroopan slummiutuneista suurkaupungeista.

Valkea kirjoitti...

Michael,

Ruotsi on hyvinvointivaltio, eikä se ole pystynyt estämään maahanmuuttajaslummien syntyä mm. Malmöön ja Tukholmaan. Suomessa itä-Helsinki on hiljalleen muuttumassa maahanmuuttajaslummiksi. Maahanmuuton määrä ja laatu ratkaisee sen syntyykö slummeja vai, ei hyvinvointivaltio. Maahanmuuton määrä on Suomessa liian suuri.

"Hyvinvointivaltio" pitäisi tietysti kirjoittaa heittomerkeillä varustettuna.

Michael Perukangas kirjoitti...

Jos näin on - en tiedä kun en asu siellä - että "pääosin syrjäytyneistä maahanmuuttajanuorista", niin kiinnitän huomioni tuohon "syrjäytyneeseen". Sopii miettiä niitä syrjäytymistä aiheuttavia mekanismeja, sillä osa niistä samoista mekanismeista - tipahtaminen koulutuksen ja työpaikkojen ulkopuolelle, alkoholi, kitka kodin ja koulun kulttuurin välillä - ovat yleisiä ja voivat koskettaa ketä hyvänsä niille altista.