Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

4.5.2010

Helsinkiläisiä vihreitä ehdokkaita

Helsingin Vihreät nimesivät ensimmäiset 13 ehdokastaan eduskuntavaaleihin. Loput aiotaan nimetä elokuussa. Nyt nimetyt ehdokkaat ovat:

Outi Alanko-Kahiluoto, kansanedustaja. Outi on tehnyt rakettimaisen nousun vapaasta kansalaistoiminnasta ensin Helsingin kaupunginvaltuustoon, sitten eduskuntaan. Outin esimerkki rohkaisee: kova työ kannattaa. Outi on monessa mukana: hän on pätkätyöläisten oikeuksia puolustavan Tatusotu-liikkeen näkyvimpiä hahmoja, vahva Kaupunkimetsäliikkeen tukija ja työnantajani, Valtakunnallisen työpajayhdistys RY:n puheenjohtaja. Lisätietoja Outista - joka saa minulta lämpimän kannatuksen jatkamaan hyvää työtään Eduskunnassa - saa hänen nettisivultaan http://www.outialanko.fi/.

Verna Castrén, Helsingin Vihreät Nuoret ry:n puheenjohtaja. Vuonna -89 syntyneenä hän on listalle nyt nimetyistä toiseksi nuorin. En tunne Vernaa henkilökohtaisesti, mutta hänestä saa lisätietoja sivulta www.vernacastren.fi.

Sirkku Ingervo, sosiaalilautakunnan puheenjohtaja. Erityisopettaja Sirkun valtuustotyössä on painottunut peruspalveluiden puolustaminen. Sirkun blogi löytyy osoitteesta sirkkuingervo.blogspot.com.

Henrik Jaakkola on vuonna 1990 syntyneenä ehdokaslistan nuorin. Henrik on minulle - ainakin vielä - henkilökohtaisesti tuntematon suuruus. Henrikistä lisätietoja saa osoitteesta http://vihree.wordpress.com/.

Emma Kari, nuorin Helsingin kaupunginvaltuutetuista, nuorisolautakunnan puheenjohtaja, on tarmokas nuoriso-, perhe- ja kulttuuripoliitikko. Julkisuudessa Emma tunnetaan Helsingissä läpimenneen kasvisruokapäiväaloitteen "äitinä". Emman nettisivu löytyy osoitteesta www.emmakari.fi.

Marko Kosunen, tekniikan tohtori, joka on innokas pyöräilyn puolestapuhuja ja pyöräretkien järjestäjä, joka tavoittelee pääministeriksi, mitä tavoitetta kannatan lämpimästi. PIKKIS PÄÄMINISTERIKSI! Sitä, onko Kosusen hallitus tavoittelemisen väärti, voi tutkia Pikkiksen kotisivulta www.markokosunen.net.

Tuuli Kousa, joka teki rakettimaisen nousun kaupunginvaltuustoon, ei ole poliittinen broileri, mutta tarpeeksi fiksu uidakseen valtuustossa heti kuin kala vedessä. Tuulin nettisivu löytyy osoitteesta www.tuulikousa.fi

Anna Moring on kaksikielinen, etenkin kansalais- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta taisteleva tutkija-aktivisti, jonka nettisivu löytyy osoitteesta www.annamoring.fi.

Husein Muhammed on lakimies, joka taistelee vähemmistöjen, etenkin maahanmuuttajien oikeuksien puolesta. Viime aikoina kiitettävästi medioissa esilläollut Husein voi hyvinkin olla vaalien musta hevonen: mies, joka jaksaa väsymättömästi ja artikuloidusti argumentoida kirjavassa ns. maahanmuuttokriittisen keskustelun hetteikössä. Viimeksi hän on nostanut julkista keskustelua ministeri Astrid Thorsin ideasta nostaa muodollisesti epäpätevä Eva Biaudet vähemmistövaltuutetuksi. Huseinin paljon luettu ja keskustelua ruokkiva blogi löytyy osoitteesta http://huseinmuhammed.blogit.uusisuomi.fi/.

Mari Puoskari on saanut Vihreissä ja valtuustossa niin paljon aikaan, että hänen edelleenkin suhteellisen nuori ikänsä unohtuu. Marin tunnen entisenä kaupunkisuunnittelulautakuntalaisena, joka on keskustelukykyinen mutta tarvittaessa tiukka, tasa-arvoa ajava feministi, joka on innokas kuntoliikkuja. Diplomi-insinööri Marin ansioluettelo on miltei hengästyttävä, ja hän on tulevaisuuden kansanedustaja, mahdollisesti jo tulevissa vaaleissa ja mahdollisesti tuleva Vihreiden puheenjohtaja, ellei hän jossain vaiheessa "downshiftaa". Jaksamisesta Marin menestys ei ole kiinni. Marin nettisivut ovat osoitteessa www.maripuoskari.net.

Anni Sinnemäki on edelleenkin rock-uskottava, vaikka häntä voidaan pitää jo poliittisena konkarina. Annilla on Suomen poliittisen kentän ehkä epäkiitollisin työ, ja tällä en tarkoita Vihreiden puheenjohtajuutta. Työministeri- ja kansanedustaja-Annin tekoihin ja ajatuksiin voi tutustua osoitteessa www.annisinnemaki.net.

Johanna Sumuvuori, kansainvälinen suomalainen, kansanedustaja ja rauhanaktivisti. Hänet tunnen jo sosiologian opiskelijana, hieman nuorempana akateemisena kollegana. Olen tukenut Nannaa jo kaksissa vaaleissa, ja muistan hänet jo reilun kymmenen vuoden takaa henkilönä, jonka kanssa onnistuu saamaan järjellisen keskustelun aikaisiksi. Hän on huumorintajuinen ja säkenöivä niin pienessä pöytäseurassa kuin myös asiallisissa paneelikeskusteluissa, josta tulisi mainio puolustus- tai kehitysyhteistyöministeri. Nannan kotisivut: http://www.sumuvuori.net/.

Sanna Vesikansa, kaupunginvaltuutettu, joka oli jo opiskeluaikanaan synnynnäinen johtaja. Hyvin kansainvälisesti suuntautunut Sanna oli sosiologian ainejärjestö Kontaktin puheenjohtaja, ollessani itse opintovastaavana. Sanna säteilee positiivista aikaansaapuutta, joka tarttuu muihin. Sannan kotisivut: www.sannavesikansa.fi.

Listaa täydennetään siis vielä elokuun tienoilla kahdeksalla nimellä. Keitä näihin nimiin sitten voisi kuulua? Sopiva ehdokas henkilöksi, joka toisi listalle elintärkeitä ulottuvuuksia, olisi kannelmäkeläinen perheenisä Vesa Hack. Vesan ehdokkuus tekisi kokoomuslaisen "järkivihreyden" tyhjäksi, sillä Vesa on oikeasti järkivihreä, tavallinen perheenisä. Suositun Uuden Suomen blogin pitäjänä hän on tottunut olemaan kansan ukkosenjohdattimena. Vesa on samastumiskelpoinen ehdokas niin autoilevalle talousliberaalille keskivertovirtaselle kuin oikeasti arvovapaata ja tasa-arvoista yhteiskuntaa kaipaaville arvo- ja elämäntapaliberaaleillekin. Vesa on keskusteleva ehdokas, joka jaksaa vääntää tarvittaessa sitä kuuluisaa rautalankaakin. Hän ei pelkää panna itseään alttiiksi, ja uskaltaa kyseenalaistaa tarvittaessa kaiken.

Oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa erilaiset ihmiset ovat samanarvoisia; tässä tarkoitan erilaisuutta sekä laadullisena käsitteenä "toisistaan poikkeavat" että määrällisesti "toinen on etuoikeutetumpi/lahjakkaampi/vahvempi/kauniimpi/rikkaampi toista". Oikeudenmukaista yhteiskuntaa kaikille - mikä on erityisen tarpeellinen heikoille - voidaan ajaa menestykkäästi vain siten, että sen idea onnistutaan myymään menestyville, kauniille, rohkeille, nopeille ja rikkaille. Toisin sanoen, yrittäjät, miehet, heteroseksuaalit, lihansyöjät ja porvaritkin pitää saada ymmärtämään, miksi tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta on myös heidän etujensa mukainen. Tämän ajatuksen osaa myydä tuntemistani henkilöistä parhaiten Vesa Hack.

Vesan blogi: http://vesahack.blogit.uusisuomi.fi/

Ei kommentteja: