Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

2.6.2010

Isät, boikotoikaa Saarioista!

Ja äidit, tulkaa mukaan tukiboikottiin! Ette kai te halua 2010-luvulla typistyä mikroaaltouunin jatkeiksi, kun feministit ovat jo taistelleet teille 80-prosenttisen miesten palkan?

En jaksa olla kovinkaan usein ns. tiedostava kuluttaja. Kuitenkin, poikani pysyy minun keitoksillani hengissä ja kasvaa siinä missä äitinsäkin kokkauksilla.

Toisin oli lapsuudessani, jolloin omakin äitini norminmukaisesti oli kotona, isäni tuodessa ainakin osan palkkapussistaan kotiin. Kyllä isänikin ruokaa osaa laittaa, itse asiassa erittäin hyvää kalakeittoa, sienikastiketta ja makkarastroganoffia. Vanhempieni järjestely 70-luvulla vain oli sen ajan normi. Nyt ajat ovat kuitenkin toiset.

Saarioisen mainos viittaakin 50-lukuun, aikaan äitini vanhempien perheen sisäisen työnjaon. Kun äidinäitini menehtyi syöpään v.-82, hänen leskensä eli äidinisäni ei osannut edes perunoita keittää. Mutta kyllä hän oppi. Mieskin nimittäin on oppivainen eläin. Kun hänen oma aikansa tuli täyteen noin 2 1/2 vuotta vaimonsa jälkeen, kuolinsyynä ei ollut aliravitsemus.

En aio ostaa mitään Saarioisilta niin kauan kunnes he vetävät pois tämän mainoksen, jossa kaivetaan naftaliinista jo unohtuneeksi suotuja käytänteitä, joka typistää sekä miehen että naisen roolit. Tämä tarkoittaa sitä, ettei maksalaatikkoa minulle. Kehotan kaikkia, isejä, äitejä ja myös niitä sinkkuja, joilla ei ole käytössään ehtymätöntä vanhempiensa jääkaapin runsaudensarvea, liittymään boikottiin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin on. Äidit vois tulla tehtaalta takaasi kotia hellan ääreen!

Ei vaan... En ny usko että mainoksella ihan tuota asiaa on haettu. Itse ainakin ymmärrän sen niin, että Saarioisella on töissä ihan tavallisia ihmisiä joilla on perhettä. Ja ei, en ole töissä Saarioisella, vaan kilpailevalla markkinajohtajalla. ;-)