Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

1.12.2011

Citymarket unohti pyöräilijät


Rauta-aita. Sen yhdellä puolella ovat polkupyörät, toisella puolella pyörätelineet.

Porvoon Citymarketissa tehdään sisäkaton remonttia, mikä on jättänyt pyörätelineet remonttiaidan väärälle puolelle. Jätettyäni kolme asiakaspalautetta yhteydenottopyynnöllä Citymarketille, joissa toivoin pyörätelineitä takaisin, mitään ei tapahtunut. Aika välinpitämätöntä toimintaa. Olisivat voineet edes pahoitella ja kertoa syyn, miksi niitä telineitä ei sinne saada. Tarvetta olisi sillä tähänkin vuodenaikaan pyöriä nojailee siihen remonttiaitaan arki-iltaisin keskimäärin noin 20 kpl.

Epätietoisuuteni jatkui kunnes satuin näkemään remonttiaidassa lapun, jossa luki urakoitsijan yhteystiedot. Soitettuani urakoitsijalle, tämä hieman nihkeänä halusi tietää, "millä agendalla" liikun. Kun kerroin, että en ole ainoastaan päivittäispyöräilijä vaan että edustamani Porvoon Vihreät on kiinnostunut asiasta, sain tietää ainakin syyn siihen, miksi niille telineille kävi niin kuin kävi.

Urakoitsijan mukaan pyörätelineiden kohtalosta käytiin keskustelua remontin alkaessa, mutta ne on kuulemma pultattu kiinni katukiveykseen, koska niillä on tehty ilkivaltaa. Niitä on kuulemma heitelty näyteikkunoiden läpi. Pyöräilijät saavat siis kärsiä välillisesti ilkivallasta. Great.

En kyennyt saamaan pyörätelineitä takaisin. Ne palaavat tammi-helmikuussa kun remontti valmistuu. Koska tiedustelin asiaa Porvoon Seudun Vihreiden puheenjohtajana, sain sentään asiallisen vastauksen.

Ei kommentteja: