Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

22.12.2011

Hyvää joulua toivottaa DHL

Tilasin pojalleni kannattamani jalkapallojoukkue West Hamin verkkokaupasta pyjaman. Muutama viikko sen jälkeen sain laskun, jossa eräpäivä oli sinä samana päivänä kuin laskun sain. Laskun syynä oli arvonlisävero ja tulli sekä DHL:n oma käsittelymaksu, jonka se on saanut koska se on joutunut tekemisiin tullin kanssa. Arvonlisäveroa peritään silloin kun lähettäjänä on yksityinen yritys.

Totta kai verkkokauppa on yksityinen yritys. Mikä muukaan se voisi olla? Yleishyödyllinen yhdistys vai olisiko kenties valtio sitten ottanut kyseisen liiketoiminnan siipiensä suojaan?

Nyt tuli pyjaman hinta kolminkertaiseksi koska DHL luuli West Hamia yleishyödylliseksi yhdistykseksi ja Norjan tulliviranomaiset luulivat minua yksityiseksi yritykseksi. Että hyvää joulua vaan DHL ja Norjan valtio. Dritjul til DHL og Norge.

Ei kommentteja: