Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

20.8.2013

Eivät Kokoomusnuoret ruoskaa keksineet

Kun Kokoomusnuoret, nuo aina uuden ajan airuet ja loistavien ajatusten Mätäjoet, syöttivät viime syksynä ukkopuolueelleen ensimmäisen palkattoman sairauspäivän, luullen tuoten keksineensä aivan loistavan kepin, jolla kuritetaan kurittomasti kunnottomat työhön, nyt on syytä viedä heiltä kunniaton kunnia. Eivät Kokoomusnuoret ole karenssipäivää keksineet sairausajan palkanmaksuun.

Minulla on elämässäni ollut hyvin vähän sairauspoissaoloja mistään työstäni, siis kymmenistä töistä. Kerrankos se kuitenkin salama tähänkin tomumajaan iski: aloittaessani kerran uutta kokonaista neljän (4!) kuukauden julkishallinnollista pätkää, ei siinä auttanut mikään kun pää oli kainalossa ja jalat haudassa. Piti olla pari vai oliko se kolme päivää elpymässä. Ei se kannattanut, sillä peljästyin suuresti saadessani tilinauhan, joka oli odotettua pienempi.

Kokkareille tiedoksi: silloin kun työsuhde on kestänyt alle kuukauden, sairausajan palkasta vähennetään puolet. Tämä, vaikka muutokset ovat stressitekijöitä, ja stressi altistaa sairauksille, vaikka kuinka hyvä muutos olisikaan. Tässä on ammattiliitoille vielä työtä, mikäli ne nyt ovat kuulleet sellaisesta, että ihmiset joskus aloittavat työpaikoissa. Nykylainsäädäntö rankaisee työpaikan vaihtajia ja jopa työttömiä, joiden status muuttuu työllisestä työttömäksi. Kannustavaa vai mitä, Kokoomus?

Aihetta sivuavan, aikaisemman Uusimaassa julkaistun kirjoitukseni voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa. Kiitos Maria Ohisalolle ja hiipivälle flunssalleni kirjoituksen innoittamisesta!

Ei kommentteja: