Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

22.8.2013

Kyllä kulttuuriministeri kakan tunnistaa...

...Cheek on sellaista. En tosin ole koskaan kuullut häntä, mutta ei paskaa tarvitse maistaa uskoakseen, että se on pahaa. Tämän tietää jokainen filosofiaa opiskellut: ei tarvitse tarkistaa jokaista joutsenta esittääkseen yleistyksen, jonka mukaan joutsenet ovat valkoisia. Uskon siis mielelläni Paavoa, onhan hän kulttuuriministeri, sitäpaitsi hän on räpin harrastaja. Ei tarvitse kääntää edes sitä ensimmäistä poskea.

Eipä tämä minun asenteeni tietenkään kestä empirististä tarkastelua ja se paljastaa ennakkoluuloisuuteni. Mutta ihminen, joka on korruptoinut korviaan 28 vuoden ajan Mozartilla, ei varmaankaan lämpene.

Paljon kiinnostavampaa kuin yhden kulttuuriministerin mielipide on sen herättämä kauhistunut kiihkoilu. Uskon, että moni on kauhistunut Arhinmäen kritiikistä, koska on tottunut ulkoistamaan oman ajattelunsa ja mielipiteenmuodostuksensa toisille, itseään viisaampina pitäville, jotka nyt ovat pettäneet ja osoittaneet oman paikan kulttuurin kuluttajien kentässä. Pierre Bourdieun ajatusta mukaillen: kulttuurin kuluttaminen osoittaa kuluttajan kulttuurisen luokka-aseman, erottelukyvyn, siis kyvyn muodostaa informoituja mielipiteitä.

Ehkä viisain tapa mielipiteenmuodostukseen oli kuitenkin Duke Ellingtonilla: on kahdenlaista musiikkia. Hyvää ja toisenlaista. Toisenlaiseen laitettakoon kaikki mikä ei kolahda.

Jälkikirjoitus: koska en voisi antaa itselleni anteeksi silkkaan ennakkoluuloisuuteen perustuvaa varmaa mielipiteenmuodostusta, kävin tarkistamassa. Laitoin Youtubeen hakusanaksi Cheek. Kuunneltuani Jossu-nimistä teosta 11 sekuntia laitoin kiinni. En kestänyt enää. Jatkoin Wagnerin Siegfriediä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja tässä näytteeksi sitä hyvää räppiä, josta toveri Andersson-Blondyx pitää:

Tuu avautuu, vittu, löydät nenäs vittu poskelta, Akuutti piripsykoosi lomilla ku vittu Kellokoskelta. Pikkupiru, väkivaltaa harrastava pikku paskiainen, Vitun nutipää huora, saatanan satiainen. Vittuun sä ja sun saatanan mikkihiiriklikki, Painukaa takas kaareen imee toistenne dikkii, xxx, Tuut meille vittuilee, me vedetään sua vapaal linnatyylil perseeseen. Ja helposti voidaan saatana sun huoramutsis raiskata Ja sun tukarifaijaas vittu vesuril päähän paiskata. Ja jos sen jälkeen tuut vielä vittu itään päin leijuun, Niin etitään sun lapses, Se saa tutustuu idän omaan pikku hammaskeijuun, Ja sun muijas, sitä vanhaa orankii, sitä mä raiskaan Ku jotain saatanan sakkovankii. Mikkihiirihuorat ei tuu Talskille enää bailujansa pitää, Niiden veri lentää, mut mul se vetää takaspäin itään.

Michael Perukangas kirjoitti...

Mielenkiintoista kyllä, tismalleen sama sitaatti löytyi Kumitontun blogista. Sattumaa?