Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

12.8.2013

Kannatan valkoihoisia juoksijoita...

... paradoksaalisesti epärasistista syistä: mitä enemmän saadaan poikkeuksia säännöstä, jonka mukaan tummaihoiset olisivat muka jotenkin geneettisesti soveltuvia juoksemaan ja "valkoisilla" ei olisi mitään toivoa näitä ihmisrobotteja kohtaan, joiden kyvyt ovat yli-inhimilliset, oikeastaan eläimelliset, sitä helpommin niin sanottuihin rotuihin perustuvat ennakko-oletukset unohtuvat.

Näin koko rodun käsite voitaisiin liudentaa tarpeettomana, vain jälkihitleriläisten kaapissaan säilyttämänä reliikkinä, jolla osoitetaan viholliset.

Urheilijat osoittavat rotukäsitteeseen perustuvan rasismin kulttuurisuuden: se, että afrikkalaiset pärjäävät juoksussa, ei johdu geeneistä tai ruumiinrakenteesta, vaan siitä, että näissä maissa on laajalle levinnyt, systeemiksi jalostettu juoksukulttuuri, koska tämä maksuton ja luonnollinen tapa liikkua tiettömillä taipaleilla on havaittu erinomaiseksi sosio-ekonomisen nousun välineeksi. Raha on erinomainen sähköjänis. Liikkui rahaa juoksussa tosin jo 30-luvun alussakin, minkä ruotsalaiset hyvin todistivat, meidän arjalaisillekin kelvanneella Paavo Nurmellammekin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Viiden nopeimman juoksijan joukossa neljä jamaikkalaista. Itä-Afrikkalaiset geenit yhdistettynä suhteellisen hyvään elintasoon ja laadukkaaseen länsimaiseen valmennukseen. Rasistista vai ei, ei kiinnosta. Totta vai ei, se kiinnostaa.