Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

29.8.2013

Expressbus toivottaa tervemenoa...

eikä takaisin ole tulemista.

Päätin tänään lopettaa pikavuorobusseilla matkustamisen, koska se on arpapeliä. Arpapelia se on, koska miltään taholta ei saa yksiselitteistä ja aukotonta vastausta siihen, mikä pikavuorobussi hyväksyy minkäkin lipputuotteen ja mikä ei.

Ensin kun ostin lipputuotteen Matkahuollosta, siellä ei sanottu mitään siitä, että sillä voisi myös niin sanotuissa pikavuoroissa. Naapurini sitten kertoi, että kyllä voi. Tästä ilahtuneena kokeilin, ja kyllä voi. Kerran, Porvoosta Helsinkiin.

Takaisin sitten ei enää ollut tulemista. Seuraava pikavuorobussi vaati minulta pikavuorolisän. Näin ollen ainakin Expressbus-niminen yritys toivoisi minun jäävän Helsinkiin. Ei siis enää palaamista.

Ei olisi tietenkään kypsää antaa vahingon kiertää, antamalla palautetta suoraan kuljettajille, hehän ovat "vain" töissä. Jos jossakin tapauksessa niin tässä, jos missä konsaan, "vain" pitää paikkansa. Siltikin houkutus olisi suuri ryhtyä trollaamaan, kysymällä täst'lähin kaikilta bussikuskeilta: "onko tämä sellaisen firman bussi, johon lipputuotteeni kelpaa ilman lisämaksua, onko bussiasi ajattavalla firmalla menettelytapaohjeistus tästä ja ajatko sinä tämän firman menettelytapaohjeistuksen mukaan?"

Nojaamalla auktoriteetteihin tämä soppa ei ratkea kun menevät todistusaineistot 1 puolesta ja 1 vastaan. Eikä asia ratkea empiiriselläkään kokeella, vaan sekin ratkeaa 1-1. Onneksi minulla itselleni on varattu veto-oikeus, olen oman matkustamiseni puheenjohtaja. Puheenjohtajan äänen ratkaistessa päätän tästä lähtien olla matkustamatta pikavuorobusseilla.

Aikaisempia kokemuksiani aiheesta voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...Hommaa Mikael oma auto, niin pääset helpommalla. Joku litran koneella varustettu kuluttaa bensaa noin 10-12 senttiä per kilometri.

acc

Michael Perukangas kirjoitti...

Ensin pitäisi hommata ajokortti, mikä investointi vastaa varmaan puolen vuoden käteen jääviä tulojani. Sitten sen auton ylläpitäminen taitaa kai tulla myös kalliimmaksi kuin jo sinänsä kallis kausilipputuotekin, joka maksaa kaksi ja puoli sataa. Maksatko sen ajokortin mulle?

Anonyymi kirjoitti...

En pysty maksamaan ajokorttiasi. Jos saan Lotossa täysosuman, niin täältä pesee. Pidä peukkuja :-)

acc