Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

21.5.2013

Maihintuotu paarialuokka?

Onko työperäinen maahanmuutto ratkaisu työvoimapulaan, joka jo nyt on arkipäivää monilla aloilla ja ratkaiseeko se huoltosuhteemme heikkenemisen? Kyllä. Millä aloilla meillä sitten on työvoimapulaa, ja miksi? Vastaus löytyy katsomalla, millä aloilla työskentelee suhteellisen runsaasti maahanmuuttajia.

Suomessa maahanmuuttajia näkee ainakin siivoojina, rakennuksilla, bussikuskeina ja mainostenjakajina ja erilaisissa vuokrafirmoissa. Miksi? No kun ne työt eivät suomalaisille kelpaa? Miksi ne eivät kelpaa? Koska niillä ei tule toimeen meidän asumiskustannuksissamme. Toinen syy on ovat heikot työolot, jotka ainakin vuokrafirmojen kansoittamilla aloilla johtuvat siitä, että mitä monimutkaisemmaksi työnantaja-työntekijä - ja tilaaja-tuottaja -syyseuraussuhteet käyvät, sen enemmän työ- ja palkkausehtoja kierretään vain siksi että niitä on mahdollista kiertää, vain siksi että joku toimitusjohtaja saisi tuloutettua vähän voittoja vanuatulaiselle tilillensä.

Asuin Norjassa kahteen otteeseen vuosina 2007-2009. Norjassa on monin verroin ensimmäisen ja toisen polven mamuja Suomeen verrattuna, ja siksi kai maalla meneekin niin hyvin. Siellä löytyy paskaduuneillekin tekijät. Latvialaiset ovat lapsenpiikoina, suomalaiset ovat kätilöinä, puolalaiset raksalla, ruotsalaiset kaupoissa ja pakistanilaiset ajavat taksia.

Onkin perin merkillistä, että joku vastustaa työperäistä maahanmuuttoa. Mamut pyörittävät palvelusektoria, ja tästä hyvästä antavat alentaa itsensä uuden kotimaansa paariakastiin, jotta meidän aitosuomalaisten ei tarvitse laittaa käsiämme kyynärpäitä myöten sinne. Onkin helppo tuntea ylemmyyttä heihin verrattuna, mutta ei olisi varaa. Veikkaan, että mamu se useimpien meidän pyllyt tulee vanhainkodissa pyyhkimään.

Ei kommentteja: