Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

24.2.2011

Käyttäjätodistus Outi Alanko-Kahiluodosta


Näissä vaaleissa äänestän Outia, koska hänen sydämensä on siellä, missä ihmisen sydämen kuuluu olla: vasemmalla. Tiemme ovat kohdanneet viime vuosina useasti. Olemme puolustaneet kaupunkiluontoa: sekä kaupunkimetsiä että palstaviljelyä. Hän on apurahansaajien, työttömien, asunnottomien, taiteilijoiden, tutkijoiden ja pätkätyöläisten asialla, nuorten työpajatoiminnan asialla, ja olen elämässäni edustanut tavalla tai toisella kaikkia näistä ryhmistä tai ainakin koen suurta kohtalotoveruuden sympatiaa.

Olen elämäntapaosallistuja, joka näkee politiikan kansalaisvaikuttamisen jatkeena ja muiden osallistamisen oman osallistumisen välttämättömänä sivutuotteena ja seurauksena. Toisin kuin koomikko Groucho Marx, joka ei halunnut kuulua sellaisiin ryhmiin jotka hyväksyisivät hänet jäsenekseen, Outi kuuluu itse kaikkiin niihin ryhmiin joita hän edustaa. Hän on niiden ääni, jotka eivät ehdi, jotka eivät jaksa ja joilla ei ole varaa.

Olen osallistuja, joka on tehnyt osallistamisesta ja sanattomien kokemuksien ja mielipiteiden sanallistamisesta ammattinsa, ja Outi edustaa minua, koska hän on on niiden ääni, joiden oma ääni ei kuulu, jotka eivät jaksa ja joilla ei ole varaa. Outille mahdollisuuksien tasa-arvo ei ole vain mahdollisuus vaan hän ottaa sen kiinniottamisen vakavasti. Olen itse kasvanut työläisperheessä, jossa oli varaa yhteen ylellisyyteen: intohimo itsensä sivistämiseen. Mahdollisuuden opiskeluun, kulttuurielämyksiin ja luontokokemuksiin tulee olla jatkossakin kansalaisoikeuksia, ja tiedän, että Outin Suomessa ne ovat sen peruskirjan ensimmäisellä ja viimeisellä sivulla.

Outi edustaa meitä, jotka porvarillisen talouspolitiikan Suomessa oltaisiin valmiita menettämään tarpeettomina, antaen meille sen tunteen, että arvon mekin ansaitsemme. Heikon puolustaminen on epätrendikästä ja jokseenkin epäseksikästä puuhaa, mutta Outille mikään työ ei ole liian vähäpätöistä, epäilyttävää tai saastaista. Siivoojana ja keittiöapulaisenakin työskennelleenä uskallan luottaa siihen, että jäänmurtajan vartijanakin työskennellyt Outi on minunkin vartijani.

Outi jos kuka on kansan edustaja niin että sen kelpaa kirjoittaa erikseenkin: hän kykenee jopa olemaan monessa paikassa yhtäaikaa. Tiedän, että matkalla yhdestä kokouksesta toiseen hän kirjoittaa, puhuu puhelimessa, tarkistaa sähköpostinsa ja Facebookinsa. Toivon, että tämä hämmästyttävä ihminen, jolla näyttää olevan vuorokaudessa enemmän kuin 24 tuntia, saa mahdollisuuden jatkaa erinomaista työtään Eduskunnassa.

Teksti on julkaistu alunperin Outin nettisivulla, jonne pääsee klikkaamalla otsikkoa.

Ei kommentteja: