Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

16.2.2011

Pakotetaanko kuntoliikkuja autoilijaksi?

Pitkiä juoksulenkkejä harrastavana, lenkin jälkeen olisi hyvä saada mahdollisimman tuoreeltaan hoidettua lenkin aikana syntynyt hiilihydraattivaje. Laadukkaimmin ja halvimmin se hoituisi omilla eväillä. Yksi pieni ongelma vaan: missä ne voi säilyttää?

Ensimmäisellä – ja edelleenkin tähän asti viimeisimmällä – maratonillani olin käynyt piilottamassa juomapullon fillarilla reitin varteen etukäteen. Ei ollut kukaan onneksi löytänyt sitä pusikosta ja käynyt kusaisemassa.

Kesähelteillä kuljetan usein mukanani pientä rahasummaa, jotta voin ostaa itselleni evään lenkin jälkeen. Tai jos on oikein kuuma, juotavaa kesken lenkin.

Olen joskus käynyt juoksemassa autoilevien ystävieni kanssa. Auto on aika kätevä mukana kulkeva pukukoppi ja jääkaappi. Itselläni ei kuitenkaan ole autoa, enkä aio ajokorttia juoksuharrastukseni takia ajaa.

Ehdotan Helsingin kaupungin liikuntavirastolle lukittavien kaappien pystyttämistä keskeisimmille ulkoilualueille. Esimerkiksi Keskuspuistossa sellaisia voisi olla Laaksossa, Maunulassa, Pirkkolassa, Paloheinässä ja Pitkäkoskella ulkoilumajojen ja muiden liikuntalaitosten yhteydessä. Ainakin Pirkkolassa sellaisia tosin taitaa olla, mutta koska ne ovat sisätiloissa, niihin ei pääse käsiksi jos nauttii esimerkiksi myöhäisistä iltalenkeistä. Olisikin parempi järjestää lukittavia kaappeja - esimerkiksi kolikkopantillisia - ulkotiloihin.

Ei luulisi olevan vaikeaa, mutta se olisi kuntoliikkujille erinomainen palvelu, josta autoton kiittäisi! Ja ne olisivat huomattava ravitsemuksellinen parannus niihin suklaapatukoihin, joita saa ostaa esimerkiksi Pirkkolan automaatista, joka ei välttämättä aina edes toimi.

Ei kommentteja: