Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

24.5.2013

Tervetuloa, venäläisten rahat, tervemenoa, ryssät!

"Tänne pitäisi heti, kiireen vilkkaa, saada superhypermegagigamarket, jotta tänne saataisiin työpaikkoja ja jotta tänne virtaisi rahaa. Raha hyödyttää kauppoja ja jollain ihmeellisellä tavalla, jota mä en oikein ymmärrä, myös meitä. Vaikka ne työpaikat eivät olisikaan meille. En ymmärrä miten, mutta niin joku on kertonut.

Varsinkin turisteilla sitä rahaa on, ja tänne tulee siitä itäisestä naapurimaastanne niitä varsinkin. Siis rahoja. Eivät ne ehkä osaa pestä itseään uimahallissa, ja sitä molotustakin kuulee kaikkialla, ja ostavat ne kaikki meidän parhaat rantamökitkin. Siis ne pois täältä, eivät mökit vaan venäläiset."

Logiikka on joskus ihmeellistä. Ensimmäinen kappaleeni yritti esittää sen, mitä moni ajattelee, mutta ei kehtaa sanoa ääneen ja jonka Uusimaassa tänään kirjoitukseeni vastannut demarivaltuutettu Mirja Suhonen paljasti, tarttuen tarjoamaani korteen: automarketit ovat tosiaankin joillekin tärkeämpiä kuin kaikkien tasaveroinen mahdollisuus liikkua töihin ja muille asioille. Eikä ole niin väliä autottomien rahoista, vaikka autottomilla niitä rahoja kai jäisi riittämään kaupassakäyntiinkin. Toiseksi tultiinkin siis todistettua, että demaritkin ovat autopuolue, tässä asiassa Kokoomuksen uskollisena apuna.

Minä jaan Suhosen ja toivottavasti muidenkin demareiden huolen työpaikoista. Missäs ne työpaikat sitten ovat? Toivoisin toimia työpaikkojen keksimiseksi, ja nämä toimet ja ehdotukset ovat kyllä loistaneet poissaolollaan. Ja silloin kun niitä töitä ei voi tyhjästä nyhjäistä esimerkiksi yhteiskunta- tai ihmistieteilijöille, ihmiset on kuljetettava työpaikkojen luokse. Nykymuotoinen joukkoliikenne on systemaattinen heitteillejättö suurelle osalle Porvoon työvoimaa.

Myös toisessa kappaleessa esitetty tavallisen ihmisen logiikka on joskus ihmeellistä. Jos tänne kerran halutaan niitä marketteja, ne myös tarvitsevat asiakkaita. Muuten me voimme saman tien toivottaa itsemme näivettymään, kuivumaan orrelle täällä maakunnassa.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei,
kirjoitukseesi sen verran, etten suinkaan ole autopuolueen edustaja. Sitä viisasten kiveä ei ole kukaan keksinyt, miten työpaikkoja saisi Porvooseen lisää, mutta idioottimaista touhua on se, että yli 7 000 työntekijää pendelöi pk- seudulle lähestulkoon päivisin. Joukkoliikenteen pitäisi sujua paremmin, mutta ei esim. pienten lasten vanhemmille ole mitään herkkua kulkea kaukaa kotoa töissä. Kaipaan vahvempaa otetta yhdyskuntarakenteen kehittämiseen.Enkä ole valtuutettu, demari tosin jo vuodesta 1972 ja mm. Itä-uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistyksen tiedotusvastaava.
t Mirja Suhonen
varavaltuutettu, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen