Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

11.5.2013

Porvoon Mahdollisuuksien tori on täynnä mahdollisuuksia

Porvoon Mahdollisuuksien torin teemana on tänä vuonna ihmisoikeudet. Tuttuun tapaan Porvoon pääkirjaston ympäristössä perjantaina 17.5. klo 12-19 esittäytyvät omine osastoineen kansalaisjärjestöt, tänä vuonna mm:

Attac
Borgå Folkakademi
Borgå Nejdens Döva - Porvoon seudun kuurot r.y.
Eettisen kaupan puolesta ry
Föreningen Luckan r.f. - Luckan integration
Itä-Uudenmaan luonnon- ja ympäristönsuojeluyhdistys
Kepa ry
Maahanmuuttajapalvelut/Porvoon kaupunki
Maailmanvaihto ry - ICYE Finland
Multicultural Association of Porvoo
Porvoon Vasemmistoliitto – Vänsterförbundet i Borgå ry
SPR - Porvoo
Suomen Amma-keskus ry
Vegaaniliitto ry

Paikalla on myös musiikki- ja tanssiesityksiä:
LAVALLA:
12.00 Torin avauspuheenvuoro
12.15 Sateenkaaripaneeli – ”Kaikista tytöistä ei kasva naisia eikä kaikista pojista miehiä”
13.00 Wendarit - pyörätuolitanssia
13.30 Drag queen –esitys
14.00 Burmalainen tanssiesitys
14.30 Bändi: Phroe (Porvoo)
15.15 Bändi: Fool’s Champagne (Porvoo)
16.00 Ruandalainen tanssiesitys
16.15 Bändi: Ronda (Porvoo)
16.30 Bändi: Puuttuvat (Porvoo/Hki)
17.15 Kimulimuli-afrotanssiryhmän esitys
17.45 Bändi: Poutatorvi (Kangasala)
18.50 Torin päätöspuheenvuoro

Lisäksi:
ELÄVÄ KIRJASTO
Omia ennakkoluulojaan voi testata Elävässä kirjastossa klo 13-17. Kirjojen sijaan kirjastosta voi lainata ihmisiä, joihin usein kohdistuu erilaisia stereotyyppisiä ajatuksia. Jokaisella ”kirjalla” on oma tarinansa kerrottavana. Kahdenkeskisessä keskustelutuokiossa voi haastaa omat ennakkoluulonsa tai mielikuvansa, ja pohtia niiden todenperäisyyttä.

SATEENKAARIPANEELI
Sukupuolen moninaisuus tarkoittaa sitä, että on monta tapaa olla nainen tai mies, ja myös sitä että kaikki eivät ole joko naisia tai miehiä. Transsukupuolisuus ja intersukupuolisuus ovat esimerkkejä sukupuolen moninaisuudesta.
Keskustelemme sukupuoli-identiteetistä nuoruusiässä. Miten löytää oma tapa olla tai olla olematta sukupuolta? Kuinka koulussa ja nuorisotoiminnassa pystyttäisiin huomioimaan sukupuolen moninaisuus? Mukana paneelissa mm. Juudas Kannisto/Setan vapaaehtoiskouluttaja, Krister Karttunen/hlbti-aktiivi Amnestysta sekä Fredrika Biström/seksuaalinen tasavertaisuus ry.

VALOKUVANÄYTTELYT
Min Fei Kultanen: ”Osaavien ihmisten työpaja” – valokuvat kertovat Tansanian Iringassa toimivasta sosiaalisesta yrityksestä, Neema Craftsista. Se työllistää yli 120 vammaista, jotka
ovat saaneet toimeentulon ohella nostetta elämäänsä. (Paikka: kirjaston alakerta)

Fredrika Biström: ”Heterohomo”- valokuvia, joissa kyseenalaistetaan vallitsevia seksuaalisuuden normeja (Paikka: kirjaston yläkerta, Taidesilta)

DOKUMENTTIELOKUVAT (kirjaston kokoushuone)
klo 13.00 & 17.00: ”Portti maailmaan” – Namibian pääkaupunkiin sijoittuvassa dokumentissa seurataan kahden nuoren elämää köyhällä Greenwell Matongon alueella, jossa slummiin perustettu kirjasto toimii ihmisten porttina parempaan elämään. (Elokuvan kesto 29 min. Elokuvan ohjaaja Tuomas Lipponen ja edustaja Kirjastot ja kehitys –hankkeesta paikalla kertomassa projektistaan)
klo 14.30 "Moninaisuus asuu meissä"
klo 16.00 "Don't hit the Drag Queen" - Kuusi Drag Queeniä lähtee kiertueelle valloittamaan Suomen maaseutua. Lukuisat tanssilavat, kahvilat ja karaokebaarit toimivat taustana matkan todelliselle päämäärälle: halulle toteuttaa itseään juuri sellaisena kuin on.

SATUTUOKIOT (kirjaston satuhuone)
klo 12.30-13 Maijaliisa Dieckmann lukee omia tarinoitaan ala-asteikäisille (suomeksi)
klo 17.00-17.30 ruotsinkielinen satutunti yli 3-vuotiaille
klo 18.00-18.30 suomenkielinen satutunti yli 3-vuotiaille

IHMISOIKEUSPELI
Porvoon nuorisotoimen järjestämä peli rakentuu tietovisakysymyksistä, asenteita avaavista haastetehtävistä sekä toimintaa vaativista harjoituksista. Erilaisuus, syrjintä ja seksuaalinen moninaisuus kuuluvat teemoihin.

OIKEUTTA IHMISILLE! -tietovisa on kirjastossa tapahtuva itseohjautuva visailu, jossa vastaillaan ennalta annettuihin kysymyksiin. Startti aikuistenosaston Kirjakujalta. Osallistujien kesken arvotaan leffalippuja.

ESTEETTÖMYYSRATA – Miltä arkiset esteet tuntuvat? Riittävätkö lihakset? Mahdollisuus kokeilla, miten liikkuminen pyörätuolissa onnistuu.

Ja: illalla Porvoon parhaat bileet Taidetehtaalla. Maksaa 8 egee. Voit liittyä iloiseen kulkueeseen, joka lähtee kirjastolta noin puoli kahdeksalta. Siellä kuullaan ja nähdään:
Ronda Band
Puuttuvat
Poutatorvi

Tsekkaa Mahdollisuuksien Torin ohjelma tarkemmin linkistä, joka avautuu klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa:

Ei kommentteja: