Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

7.6.2013

Siipeilevät kunnat erotettava Suomesta?

Kun perussuomalaiset tunsivat itsensä siinä määrin hyväksikäytön uhreiksi, että laittoivat Timo-sedän asialle Hesarin kanteen kertomaan, kuinka meitä kaikkia on sumutettu ja että Suomelle ja Kreikalle ei sovi sama hattu, niin mikseivät siellä ole kiinnittäneet huomiota omaan sisäiseen kestävyysvajeeseemme, heitä kun muuten yleensä väitetysti pitäisi kiinnostaa ensin oman pesän putsaus?

Nyt esimerkiksi keskisuomalainen Jämsän kaupunki anoo valtiolta harkinnanvaraista valtionavustusta. Ja kyseessä on vain jäävuoren huippu, sillä on lähellänikin konkurssikypsiä kuntia. Vantaa on niin iso, ettei sitä kukaan halua pakkolunastaa, Porvoosta oli aivan äskettäin näkyvillä vain hukkuvan käsi, jonka oljenkorsi toistaiseksi kesti kuin kestikin, ja nyt vuorossa on Askola, jonka vauhtisokeus on ajanut sen Monacon asemesta Itä-Uusimaan Kreikaksi. Seuraavaksi kaatuvat Myrskylä ja Pukkila, joissa ei osata tutkia väestöennusteita. Mutta Ollakseni kuntia kohtaan reilu, niin kyllä valtiokin on kuntien alamäkeä avittanut leikkaamalla valtionavustuksiaan niin eivät kai sitten sille voi mitään että heillä sitten tulee koittamaan talenttivaje.

Joskin perussuomalaiset ovat saaneet ehkä hetkellisesti joitakin aiemmin nukkuneita uurnille, niin ei heillä ole vastauksia siihen, miten suurkuntien demokraattinen vaikuttaminen paikallistasolla ja palvelujen kohdentaminen järjestetään. Entä mitä Perussuomalaiset aikovat tehdä sen estämiseksi, että ennen kermat kuorineita kehyskuntia tulee kohtaamaan vaje sekä palveluista että pystyvästä työvoimasta? Miten he turvaavat peruspalvelut maakunniksi kasvavien kuntien Suomessa? Pitääkö yli varojensa siipeilleet kunnat erottaa Suomesta?

Vastaus on sama kuin eurooppalaisellakin tasolla: ei pidä. Integraation syveneminen on mahdollisuus, ei uhka, niin palveluiden tuotannossa, pääomien kuin henkilöstönkin liikkuvuudessa, niin kansainvälisellä kuin kansallisellakin tasolla.

Kirjoitus julkaistiin Uusimaa-lehdessä perjantaina 7.6.2013.


Jutun Jämsän tilanteesta voi lukea klikkaamalla tämän bloggauksen otsikkoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai kas vain.Vihermädättäjän hourailuissa ei ole taas mitään järkeä.Oliko vahvat sienet taas???Mitäs jos menisit vaikka palvomaan neekereitä???Se ilmeisesti on sitä teidän "ydinosaamista"

-Ai niin,olin muuten entinen nukkuva.Meitä oli aika monta.Ensi vaaleissa HITLERin seuraaja...Sitä mädättäjät saatte mitä olette tilanneet.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka herttaisen sekaisin voi blogisti olla? Avaa silmäs nyt hyvä ihminen.