Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

28.11.2011

Aloitan Porvoon Vihreiden puheenjohtajana

Viimeviikkoinen Porvoon Seudun Vihreiden syyskokous valitsi minut yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2012. Tämä on suuri kunnia, etenkin kun olen asunut Porvoossa vasta seitsemän kuukautta. Toki kokemukseni poliittisesta paikallistoiminnasta, vihreästä yhdistystoiminnasta ja muu kansalaisvaikuttamiskokemukseni ovat osittain yleispäteviä ja ne valmistavat minut tähänkin.

Olen aina pitänyt puoluepolitiikkaa kansalaisvaikuttamisen välineenä ja muun kansalaistoiminnan luontevana jatkeena. Vihreillä yhteys poliittisesti väriä tunnustamattomaan kansalaistoimintaan on yleensä suorempi kuin muilla puolueilla; moni on tullut mukaan alun alkaen paikallisen kansalaisaktiivisuuden kautta. Minulla se alkoi Helsingin Keskuspuistoa puolustavasta kansalaisliikkeestä, jota olin perustamassa kesällä 2005. Toki olin jo käynyt kurkistamassa vihreää järjestötoimintaa opiskeluaikanani HYY:n Vihreissä.

Kotini oli leimallisen epäaatteellinen. Meillä ei oltu erityisen kiinnostuneita uskonnoista tai politiikasta, mutta isäni luontoharrastuksen kautta nimet Linkola ja Pulliainen ovat minulle jo lapsuudesta tuttuja 70-luvulta.

Hallitukseen valittiin onneksi lisäkseni myös Porvoon kunnalliselämässä koeteltua voimaa, minkä takaa sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, josta tehtiin varapuheenjohtaja. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Olli Orimaa, Maarit Sulkunen, Markus Keskitalo ja Janne Ekman. Heistä on varsin lyhyessä ajassa jo hyvää vauhtia tulossa ystäviäni, ja uskonkin, että väistyvän pj Anna-Stiinan työtä on hauskaa jatkaa tällä porukalla!

Ensi vuonna tulee kahdet vaalit. Paikallisjärjestöille tämä merkitsee työntäyteistä vuotta. Ensin presidentinvaaleissa taistellaan Pekka Haavisto toiselle kierrokselle, ja sitten toisella kierroksella ihan kaikki onkin mahdollista. Syksyn kuntavaalien ehdokasasettelukin alkaa pikku hiljaa, ja Porvooseen tarvitaan mahdollisimman paljon hyviä ehdokkaita.

Itse ehdokkaana aion puolustaa etenkin nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalveluita. Tunnen porvoolaista työpajatoimintaa jo vanhojen töideni kautta, ja aktiiviliikkujana arvostan uimahallia ja puolustan Porvoon ulkoilualueita, Humlaa, Kokonniemeä ja Jonasbackenia. Haluan myös, että julkiset palvelut sijaitsevat Porvoon keskustassa, joka on koko itäisen Uusimaan keskus. Kuninkaanportti ei ole keskus, siellä ei asu ketään, joten julkisia palveluita sinne ei saa keskittää.

Julkista liikennettä Porvoossa mutta myös Porvoosta ja Porvooseen pitäisi myös parantaa. Raideyhteyttä Helsingin ja Porvoon välillä tulisi kiirehtiä, ei vain työmatkaliikenteen vuoksi vaan myös lentokenttäliikenteen, josta omat kokemukseni eivät ole kaikilta osin aivan mairittelevia. Haluan myös mietittävän Porvoon roolia maakunnallisena keskuksena ja palveluntuottajana. En halua, että Porvoo rohkaisee vapaamatkustamiseen, jossa ympäristökunnat ulkoistavat ongelmansa Porvooseen. Porvoon julkiset palvelut tulee tuottaa säästäen turhista hallintokuluista.

Seuraavan kerran Vihreät ovat Porvoossa menossa mukana huomenna, tiistaina 29.11. Porvoon pääkirjastossa, jossa pidetään monikulttuurisuusaiheinen tapahtuma. Siellä vierailee mm. kansanedustaja Jani Toivola ja paikalla on myös kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula. Tunnelmallinen tapa tutustua Vihreisiin ovat pikkujoulut, jotka pidämme Humlan majalla perjantaina 16.12. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja: