Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

14.11.2011

Työväenpuolue ilman sosialismia

Timo Soini on määritellyt perustamansa puolueen työväenpuolueeksi ilman sosialismia. Sitä muuten on Kokoomuskin, oman ilmoituksensa mukaan. Ei ihme, että Sauli Niinistö tulee viemään melkein kaikki Timo Soinin äänet, sillä hän älysi brändätä tämän ensin.

Puolueohjelmassaan "Perussuomalaiset haluavat puolustaa suomalaisten omaa kansansuvereniteettia, joka merkitsee sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman, muista kansoista erillisen kansakunnan, on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina vapaasti ja itsenäisesti kaikista omista asioistaan." Suomalainen päätöksenteko halutaan pitää siis kansallisissa käsissä.

Hitlerin Saksassa vallinnut kansallissosialistinen puolue oli työväenpuolue ilman sosialismia. Wikipedian määritelmän mukaan "kansallissosialismin oikeistolaisiin piirteisiin kuuluu kieltäytyminen marxilaisuudelle." Mitä sitten on marxilaisuus?

Samaisen Wikipedian mukaan "marxilaisuus eli marxismi on Karl Marxin kirjoituksiin pohjautuva sosialistinen oppijärjestelmä sekä siihen perustuva yhteiskunnallinen aatesuuntaus." Marxilaisuus on siis sosialistinen oppijärjestelmä.

Kansallissosialistinen puolue ei siis ole marxilainen eli vasemmistolainen. Työväenpuolue se sen sijaan on, mutta se on dialektisella tavalla ristiriitaisesti sekä sosialistinen että ei-sosialistinen. Sosialismi on mukana sen nimessä, vaikka se väittää olevansa ei-sosalistinen.

Mitä tarkoitan dialektisuudella? Wikipedia määrittelee hegeliläisen dialektiikan mm. seuraavasti: "ristiriitoihin ajautuminen kuului kuitenkin osaksi todellisuuden perusluonnetta". Ja tunnetusti Marx tunsi Hegelinsä. Wikipedian mukaan: "Karl Marx sai huomattavan määrän vaikutteita Hegelin filosofiasta. Hegelin ja Marxin ajattelu kuitenkin erosivat merkittävästi toisistaan. Marxin on sanottu kääntäneen oppi-isänsä ajattelun päälaelleen."

Perussuomalaiset ovat hegeliläinen puolue, ainakin sen dialektisessa mielessä. Heidän ajattelunsa on päälaelleen käännettyä sosialismia, kuten Hegelin ajattelu on päälaelleen käännettyä Marxia. Vai oliko se päinvastoin?

Isäni kutsui myötäpäivään heitettyä volttia jäniskäännökseksi, vastapäivään tehtyä muikkaukseksi. Jos marxilaiset ovat siis tehneet jäniskäännöksen, ovatko persut tehneet muikkauksen, jos kerran marxilaisuus on nurinniskoin käännettyä hegeliläisyyttä mutta perussuomalaisuus onkin nurinniskon käännettyä sosialismia?

Ei kommentteja: