Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

11.11.2011

Maununnevan jäähallisuunnitelma on kelvoton

Tanotorvi-lehden tuoreimmassa numerossa (tarkempi linkki on niin pitkä, ettei se mahtunut otsikkoriville) kerrotaan tarkemmin Maununnevalle tulevasta harjoitusjäähallista. Kaikki siihen aikaisemmassa bloggauksessani (kts. klikkaamalla otsikkoa; Maununneva uhrataan läpikulkuliikenteelle 13.10.2011) esittämäni varaukset näköjään pätevät ja vahvistivat pelkoni oikeiksi hankkeen suhteen.

Jäähalli tulee lisäämään liikennettä alueelle, vaikka ohitse kulkee kymmeniä bussivuoroja tunnissa. Asuinalueen ja Hämeenlinnantien välissä melu- ja saastemuurina toimiva metsä pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Ja tämä tehdään siksi, että Maununneva uhrataan yhden urheilulajin harrastusnäyttämöksi. Siis jääkiekon. Varauksin ehkä toisenkin, jos sieltä nyt luistelijoille löytyy aikaa. Ei puhettakaan yleishyödyllisistä toiminnoista, kuten kuntosalista.

Ei hyvä. Kaarelanraitin toisella puolella on nyt iso kenttäalue, jossa kesäisin pelataan futista, pesistä ja juostaan koulucoopereita, heitetään keihästä työnnetään kuulaa ja ties mitä nyt nuoret keksivät. Talvella parhaat pelaavat jääkiekkoa kaukalossa, kehnommat avojäällä. Laiskimmat istuvat varaston katolla, syljeskelevät ja heittelevät niitä huonompia pelaajia jääklimpeillä päihin. Erotukseksi kaikkeen tähän sosiaalistavaan, osallistavaan ja ilmaiseen kansanterveyshupiin jota sain itse jo osakseni koululaisena, jäähalliurheilu on diskriminoivaa ja kallista.

Allaoleva linkki on suora. Kopioimalla sen osoiteriville pääsee katsomaan juttua jäähallista.

http://www2.lehtiluukku.fi/esp/espview?p=eyJmaWQiOiIxMzk2N18wYzFhZmMwNTUzOTM2MDRkYTlhMDA3NGM3YTAyZDgwZSIsInRpIjoiVGFub3RvcnZpLWxlaHRpIDEwXC8yMDExIiwiZSI6MTMyMTAyNzk1NCwicCI6IjEzOTY3IiwiYSI6InIiLCJwcCI6MSwidG8iOiIzMTk2N2UwNDg4ZThiZGQzNzdkYmRlZjEyMWVmOTQ2MCIsImFzIjoxMDAwfQ%3D%3D

Ei kommentteja: