Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

3.2.2012

Kansallinen kaupunkipuisto pöydättiin

Viime kokouksessaan Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta pöytäsi kansallisen kaupunkipuiston. Aikaisemmat yritykset ovat aina kaatuneet kok-dem -akselin vastustukseen. Allaolevan kommentin aiheeseen kirjoitin Osmo Soininvaaran blogiin (blogilinkki löytyy klikkaamalla tämän kirjoitukseni otsikkoa):

Kansallinen kaupunkipuisto tosiaan olisi tärkeä, mutta Kokoomus ja Demarit ovat säännönmukaisesti torpanneet sen kuulemma siksi että pelkäävät sen tarkoittavat kaupunkimaan sosialisoimista, ja katsovat että mahdollisuus maaspekulaatioon ja tonttireservi täytyy pitää kaupungin käsissä. Sitä vain en käsitä, miksi tätä pitää kutsua Helsinkipuistoksi ainakaan Keskuspuiston osalta, sillä esimerkiksi alueet Paloheinästä itään on aina mielletty yleisesti Keskuspuistoksi. Joka tapauksessa kansallisen kaupunkipuiston status antaisi nykyistä paremman suojan myös reuna-alueille, kuten Lääkärinkadun alueelle ja se rajaisi Kuninkaantammen nykyistä tiukemmin (nyt sitä vedetään hieman myös virallisen Keskuspuiston puolelle).

Ei kommentteja: