Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

11.7.2013

Hyväksyttyä työaikavarkautta

Julkisissa víroissa työskentelevien pitäisi anoa sivutoimilupaa, jos sivutointa harjoitetaan virka-aikana, eli silloin kun varsinaista päätointa tehdään. Jos sivutointa tehdään esimerkiksi illalla tai viikonloppuna, tuolloin riittää sivutoimi-ilmoitus.

Sivutoimilupa lienee tarkoitettu siihen, että esimerkiksi opettaja virka-aikanaan korjaisi työväenopiston kokeita tai terveyskeskuslääkäri tarkistaisi yksityispraktiikkansa laboratoriokokeita. Aika vähän heillä lienee aikaa tällaiseen, siinä määrin nämä palvelut on aliresurssoitu. Käytännössä yleensä riittää, että he jättävät sivutoimi-ilmoituksen ilta- tai viikonlopputöistään.

Sen sijaan kyllä esimerkiksi sairaaloissa jatkuvasti kiertää kaikenlaista myytävää: sandaalia, rasvoja ja ties mitä sellaisia terveystuotteita, joista sukupuoleni minut suojaa. Miksei verkostomarkkinoinnin harjoittamisesta pidä anoa sivutoimilupaa, tämä kaupustelu kun tapahtuu virka-aikana ja se on ihan virallinen, vakiintunut käytäntö siinä määrin, että jopa sairaaloiden viikkotiedotteissa mainitaan jos sairaalan aulassa tai ruokalassa kaupustellaan?

Kyllä minä ymmärrän, että hoitajat ja osastosihteerit kaipaavat vähän lisäsärvintä kapean leipänsä päälle. Mutta juuri heitä sivutoimilupien olettaisi koskevan. Kaupustelukin olisi sitten ihan ok, jos luvat olisivat kunnossa.

Ei kommentteja: