Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

9.7.2013

Olen kuullut, että jossain ne kääntyvät muslimeiksi

"Nuoriso ei käänny mihinkään vihreyteen, vaan muslimeiksi. Olen kuullut, että Puotinharjussakin oli neljä tyttöä, joista kolme rupesi muslimeiksi. Se on 75%, sen minäkin osaan laskea. Ryhtyivät kirjeenvaihtoon afrikkalaisten kanssa, ja ainakin yksi heistä lähtikin Afrikkaan, ja tuli takaisin. Sitä, oliko sillä mies mukanaan, en tiedä. Eikä ne muslimien arvot naisille sovi".

No, sopinevatko kristitytkään arvot. Ja mitä ovat kristityt arvot, jos muslimiarvoistakaan voidaan puhua minään monoliittina. Varmaan jotain sellaista, jonka asianosaiset tuntevat paremmin kuin me, jotka emme useimmat edes tunne yhtään muslimia, hyvä kun yhtään vakaumuksellisesta kristitystäkään olemme kuulleet. Siitä olen kuitenkin kuullut, että esimerkiksi katolilaisissa maissa elävillä naisilla ei ole oikeutta päättää omasta ruumiistaan, abortti kun on niissä kielletty tai erittäin kielletty.

No, mistäs nämä ensimmäisen kappaleen kuulopuheet ovat sitten peräisin? Kun asiaa yrittää tiedustella esimerkiksi tv-studioon eksyneeltä perussuomalaiselta tai udella asiaa jonkun nk. maahanmuuttokriittisen blogin kommenttiketjussa, saa yleensä vastaukseksi hiljaisuuden, joka on vaivautumisesta oman tietämättömyytensä paljastumiseen yleensä aggressiivisen vihainen, erotukseksi joihinkin vähemmistöuskontoihin, joiden reaktio mielipiteen ja faktan sekoittumisen paljastumiseen eli oman maailmankuvan paljastumiseen on vienon vaivautunut hymyily, josta ihmettely liukuu pois kuin vesi hanhen selästä. Ei, en nyt tarkoita vähemmistöuskonnoilla muslimeita.

Se, että työelämään on sattunut kurja osa tai perheessä on vaikeuksia, ei ole hyväksyttävä syy sekoittaa huhupuheita tietoon. Minä olen pahoillani tästä, mutta ei se tarkoita sitä, että saisi projisoida vähemmistöihin, siis muihin vähäosaisiin, omia ongelmiaan. Jos kerran mielipiteenvapauden nimissä on tärkeää saada ilmaista väärinkäsityksiin perustuvia mielipiteitään varmoina totuuksina, silloin vastaavasti on myös oikeus sanoa, että eivät pidä paikkaansa eivätkä mielipiteet ole totuuksia.

Ei kommentteja: