Meille
luvattiin viiniä maitokauppoihin. Ei tullut.
Vakavasti ottaen: EU:ssä nämä alkuperäiset kansainvälisyyden, demokratian, sivistyksen ja vapaan liikkuvuuden ideaalit ovat jääneet taka-alalle,
puhumattakaan ihmisoikeuksista, joskin EU on suomalaisessa sisäpolitiikassa liian suuressa osassa. Eikä
tämä johdu siitä, että asioistamme päätettäisiin liian suuressa määrin
Brysselissä vaan siksi, että niistä päätetään liian vähäisessä määrin
Suomessa. EU:sta on tehty sisäpolitiikan ase, jolla Soini ja muut soinilaiset puolueet, mukaanlukien vasemmistosoinilaiset pelottelevat niin että tällä hetkellä Suomi on laajan koalition vanki; koalition, jolla vallitsee näennäinen konsensus vain siksi että kukaan sen jäsenistä ei halua nähdä ainoaa vaihtoehtoa, tai siis vaihtoehdottomuutta: sisäpolitiikkamme ja uskottavan ulkopolitiikan romahdusta. Suomi sahaa omaa oksaansa vakuusvaatimuksillaan: me leimaudumme änkyröiksi, mikä on eri asia kuin tankero, toim.huom.
Toiseksi: ensisijaiset velat myös peritään ensimmäisinä. Siitä varmaan Ode Soininvaara osaa kertoa minua paremmin ja enemmän
http://www.soininvaara.fi/2012/07/24/evmn-lainojen-ensisijaisuus-on-omaan-jalkaan-ampumista/
mutta minäkin joskus kansalaisoikeuttani eli hyvinvointivaltion toissijaisia etuuksia nauttineena tiedän, että jos jopa toissijaisten velkojen perimisestä huolehditaan hyvin kiitettävässä määrin, esimerkiksi toimeentulotukien periminen, joka toteutuu ihan eri kellontarkkuudella kuin vaikka VR:n aikataulut, niin ihan varmasti ensisijaiset velat peritään ennen kuin edes sitä kelloa ollaan ehditty vetämään.
Suurin syy EU:n nykytilaan on kelvoton demokratian tila ja
romutettu talous- ja yhteiskuntajärjestelmä puolessa Euroopassa, ja
läntisen Euroopan yleväksi paneurooppalaisuuden idealistiseksi ideaaksi historiallisesti ymmärrettävästä idän pelosta johtuva
vauhtisokeus, jossa läntinen imperialismi yrittää paikata sen, mitä
itäinen versio rikkoi. Ja suurin syy Suomea uhkaavaan tulevaan nykytilaan on soinilainen vaihtoehdottomuuden politiikka, jossa sekä hallitus on opposition, sisäpolitiikka ulkopolitiikan ja politiikka talouden panttivankeja.
2 kommenttia:
Tällainen kirjoitus ei aukea kaltaiselleni ei-poliitikolle. Vastuunkanto, vaihtoehdottomuus, hyvinvointivaltio, tasa-arvo, suvaitsevaisuus, fasismi, rasismi ja muut sellaiset eivät tarkoita mitään, koska niitä käytetään leimakirveenä ja niitä ei ole määritelty. Niillä osoitetaan oma tahtotila ja kuuluminen oikeaan viiteryhmään.
Eli: jos saa pyytää, niin voisitko ihan konkreettisesti ja yksinkertaisesti kuvailla, mitä halusit kirjoituksellasi kertoa. Olen aika hyvin perehtynyt aiheeseen, kuten varmaan olet blogistani huomannut, mutta minä en tajunnut tästä kirjoituksestasi sitä punaista lankaa.
Vai oliko se punainen lanka siinä, että mitä tahansa Soini sanoo, niin hän on väärässä?
Jos haluat, niin voin määritelläkin. Minua kiinnostaa kuitenkin käsitteitä, instituutioita tai abstraktioita enemmän se, mitä tapahtuu niille ihmisille, jotka kokevat itsensä pettyneiksi tai syystä tai toisesta olosuhteiden tai yhteiskunnan kaltoinkohtelemiksi. Kun ihminen on pettynyt eikä näe mitään näköaloja omassa elämässään, silloin hän saattaa olla valmis tarttumaan mihin tahansa oljenkorteen. Heistä minä olen enemmän huolissani kuin tästä maasta.
Lähetä kommentti