Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

2.9.2008

Vasemmistoliiton hämäysyritys

Pasilan kirjaston auditoriossa tänään klo 18-20 pidetään keskustelutilaisuus kaupunkisuunnittelusta. Keskustelijoina ovat mm. Paavo Arhinmäki, Sirpa Puhakka, Pekka Saarnio, Tea Vikstedt ja Eija Loukoila - kaikki Vasemmistoliitosta. Tilaisuutta mainostettaessa Hesarin menopalstalla Vasemmistoliitosta ei mainita sanallakaan.

Vasemmistoliitto koettaa omia itselleen helsinkiläisten viheralueiden puolustamisen, väittäen, että vihreät kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet eivät suostuisi kuulemaan asianosaisia asukkaille tärkeiden viheralueiden kaavoittamisessa. Kokemukseni mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Aktiivisempaa kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsentä kuin Kimmo Helistö ei voi kuvitellakaan; hän tapaa säännönmukaisesti käydä kaavoituskohteissa ja käydä dialogia asukkaiden kanssa. Mari Puoskari taas osallistuu hyvin mielellään kansalaisliikkeiden tilaisuuksiin ja siten luo siltaa kaavoituspäättäjien ja kansalaisten kanssa.

Korostettakoon erikseen, että minulla ei ole henkilökohtaisesti pahaa sanottavaa kenestäkään edellämainitusta vasemmistoliittolaisesta.

Vasemmistoliiton kunniaksi on sanottava, että se on onnistunut luomaan hyvät ja toimivat suhteet helsinkiläisiin viheralueaktivisteihin monin paikoin, mikä tietenkin on hyvä asia. Onkin hienoa, että Vassarit ovat kanssamme samassa rintamassa - vähemmistössä kaupunkisuunnittelulautakunnassa, koettamassa torjua kaupunkisuunnittelulautakunnan 5-4 kok-dem -enemmistön betonikaavoitusta. Tämän vähemmistön kääntämiseksi enemmistöksi Vihreät ovat avainasemassa, ja onkin tärkeää nousta kuntavaaleissa ainakin kakkoseksi Kokoomuksen jälkeen.

Miksi sitten kaupunkiympäristöstä kiinnostuneen kannattaa äänestää Vihreitä?
Vihreiden tavoitteena on aikaansaada Helsinkiin kansallinen kaupunkipuisto; tähän hankkeeseen on toistaiseksi suhtautunut valtuuston enemmistö nihkeästi. Vihreät haluavat, että Helsinki on viihtyisä, ihmisten ehdoilla toimiva kaupunki, jossa on toimiva - ja edullinen - joukkoliikenne ja jossa pyöräily on todellinen vaihtoehto. Helsingin päästöt on vähintäänkin puolitettava, jotta tulevaisuudenkin helsinkiläiset voisivat hengittää. Kaavoituspolitiikan tulee olla proaktiivista, siten, että palveluiden ja joukkoliikenneyhteyksien tulee olla valmiita jo ensimmäisten asuntojen valmistuessa. Jokaisen on saatava vaikuttaa omaa sydäntään lähellä oleviin hankkeisiin, myös valmisteluvaiheessa, toisin kuin nyt, kun vaikuttaminen usein sekoitetaan vaikeuttamiseen.

Ei kommentteja: