Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

15.1.2012

Vessoja leikkipuistoihin!

Porvoon Ruusu- eli Lyseopuisto.

Aika paljon leikkipuistoissa aikaa viimeisen muutaman vuoden aikana viettäneenä tiedän, että puistoissa tapaa joskus tulla aika viluiset paikat. Ovat virtsarakot koetuksella, niin isojen kuin pientenkin.

Jos leikkipuistojen yhteydessä on leikkipuistorakennus, tämä pelastaa tilanteen osittain, siis näiden laitosten aukioloaikoina. Ja silloin kun kyse on merkittävästä, julkisesta puistosta, puistoissa on yleensä julkinen vessa. Näin siis ainakin Norjassa ja sen pääkaupungissa Oslossa, jonka St. Hanshaugen on tosin niin iso, että puiston toisesta laidasta juostessa vessaan saattaa tulla hätä käteen. Miksei sitten täällä voisi olla vessoja puistoissa?

Kun leikkipuistosta lähdetään juoksemaan kotiin luonnollisille tarpeille, kynnys lähteä takaisin puistoon saattaa nousta ylipääsemättömäksi, mitä kauempana koti on ja sitä pienempi lapsi on. Kuitenkin raitis ilma on kiistatta hyvä asia: lapset nukkuvat siinä hyvin, aikuiset tuulettuvat ja sitäpaitsi puistoissa sekä isot että pienemmät tapaavat selvästi todennäköisemmin muita ihmisiä kuin kotona.

Jos minut valitaan Porvoon valtuustoon, esitän vessoja ainakin Keskuspuistoon ja Ruusu(Lyseo)puistoon.

Ei kommentteja: