Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

10.1.2012

Puolustaako Sauli ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa?

Kuusi vuotta sitten äänestin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella omaa ehdokasta, Heidi Hautalaa ja toisella kierroksella jätin asian auki. Edellisissä vaaleissa olin vielä äänestänyt Halosta, mutta nyt en ollut aivan varma. Päätin jättää asian viime metreille, ja tarkoitukseni oli käydä molempien finalistien tilaisuuksissa: sekä Halosen että Niinistön.

Haloselle kävi tässä katsannossa huonosti: hänen tilaisuutensa peruuntui, en tiedä tosin, miksi. Saulin tilaisuuteen SLU-talossa onnistuin pääsemään, ja kun aika loppui kysymykseni esittämiselle, sain tilaisuuden kysyä kysymykseni Niinistöltä kahden kesken kun hän hölkkäsi auditoriosta autolle, matkalla seuraavaan tilaisuuteen.

Mitä kysyin Saulilta? Kysyin, kun hän oli aiemmin yksityishenkilönä vastustanut Lääkärinkadun alueen kaavoitussuunnitelmaa, miten hän suhtautuisi asiaan valtiovarainministerin kokemuksella? Kannattaisiko hänen mielestään puolustaa arkiliikunnan kannalta elintärkeitä lähipuistoja ja viheralueita, joista saatava kansanterveydellinen hyöty on pitkällä tähtäimellä paljon suurempi kuin se lyhytaikainen voitto, joka saataisiin muuttamalla ne muutamien, harvojen etuoikeutettujen pihamaiksi?

Tuolloin Sauli yksityishenkilönä sanoi minulle, että edelleenkin kannattaa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa ja pitää sitä järkevänä, ja siksi on puistojen puolella, ei vähiten Keskuspuiston. Ääneni meni sitten Saulille toisella kierroksella kuusi vuotta sitten.

Nyt kun ja jos Sauli pääsee toiselle kierrokselle, olisi kiinnostavaa kuulla Saulin kanta. Puolustaako Sauli edelleen arkiliikuntaa? Olisiko Keskuspuiston laidan asukeilla - Laakso ja Meilahti ovat perinteistä Kokoomuksen tukialuetta - syytä äänestää Saulia? Antaako Sauli siihen syytä?

Ei kommentteja: